Er en online livsstilsveileder riktig for deg og dine mål?

Er du en person som virkelig har lyst til å nå målene dine? Du har lyst til så mye, men sliter ofte med at du prioriterer feil eller gjør for mye på en gang? Du tror ofte at ting tar kortere tid en det faktisk gjør. Det er ofte vi ikke klarer innse at vi ikke kan gjøre alt på en gang. Da kan en online livsstilsveileder være riktig for deg.

Du må forstå hva målet ditt betyr.

Veldig ofte mislykkes mennesker med målene sine fordi man ikke helt forstår hva målet man har satt betyr i form av tid og innsats. Derfor kan det være godt å ha noen som kan hjelpe deg på veien.

Du kan ikke gjøre alt på en gang.

Det går dessverre ikke, grunnen er enkel; du har bare 24 timer i døgnet. Samtidig som du har begrenset tid, har du også behov for hvile og restitusjon, som vil si at du må ha en god natt søvn for å fungere optimalt. Du kan heller ikke ha for mye stress i livet. Det handler om å finne en harmoni mellom aktivitet og hvile. Det gjelder for fysisk aktivitet, kosthold, jobb, læring og stort sett alle andre aktiviteter i livet. For mange er dette vanskelig å finne harmoni, men fordelen er at det finnes fagpersoner som kan hjelpe deg med denne jobben.

Veldig mange har behov for en veileder.

Hvis man ønsker å oppnå noe, så er det alltid fordel å ha en veileder.
Det snakkes mye om 24 timers utøveren i toppidretten. Grunnen er at man må ha fokus på alle 24 timene i døgnet om man skal prestere optimalt og får at idrettsutøvere skal få det til, så trenger de støttespillere. Det er svært få som har lykkes i idrett eller i karriere uten at de har hatt en eller flere som har veiledet og støttet dem mot suksess. Livet fungerer også sånn, bare at de som lever et “normalt” liv ofte har flere små ting å tenke på og færre mennesker som støtter og veileder. Derfor kan det være lurt å skaffe seg en veileder i livet også, selv om målene nødvendigvis ikke er ekstreme. Det er tross alt vanskelig å gjøre alt alene.

En veileder er god å ha uansett mål.

En livsstilsveileder kan hjelpe deg med alt fra å gå 7000 skritt om dagen og kutte ut bilen oftere til at du ønsker å prøve en ny idrett/ sport eller ønsker rett og slett å bli bedre. En livsstilsveileder er en som hjelper deg til å få den livsstilen du trenger får å nå dine mål. Hver fagperson har forskjellig bakgrunn og spesialiteter, så det handler bare om å finne den riktige for deg.

Hva er fordelen med en online livsstilsveileder?

En online livsstilsveileder er som å ha sin personlige livsstilsveileder i lommen som hjelper deg mot ditt mål. Din veileder er bare noen tastetrykk unna om du lurer på noe. En livsstilsveileder er ikke som en trener som står over deg og skriker hva du skal gjøre, men en person som veileder deg over nett. Livsstilsveilederen vil forvente litt av deg samtidig som du forventer litt av dem. En online livsstilsendring handler om et godt samarbeid mellom deg og din veileder. Et samarbeid der en fagperson er avhengig av dine tilbakemeldinger for å kunne veilede deg mot dine mål på best mulig måte. Da er det også mulig å ha et langsiktig perspektiv.

En livsstilsveileder tenker langsiktig.

Hele poenget ved å bruke en online livsstilsveileder er at de tenker langsiktig. De ser på andre faktorer enn bare din ukentlige fysiske aktivitet og ditt daglige kosthold. En livsstilsveileder fokuserer også på søvn og stress slik at endringene du gjør i livet skal være positive. Det hjelper ikke om du spiser sunt om dagen om du ikke sover om natten. Livet endrer seg over tid og det er derfor du har din personlige livsstilsveileder som kan hjelpe deg når du trenger det og være med på endringene i livet ditt. Alt dette kan du lett diskutere sammen med din veileder i chatten via appen på din telefon.

Livsstilsveilederen fokuserer på tilpasning fremfor optimalisering.

Veldig mange er opptatt av å optimalisere og det er veldig bra. Men det er bare bra HVIS det tas hensyn til tilpasning. Livet endrer seg. Derfor er det ofte slik at det som var optimalt for to måneder siden ikke nødvendigvis er er optimalt i dag. En livsstilsveileder har mulighet til å endre og hjelpe deg med et nytt opplegg, så lenge du sier i fra. Igjen det handler om et samarbeid. Et godt samarbeid fører til at man kjenner hverandre godt, slik at man kan se hele mennesket.

Etterhvert som din livsstilsveileder kjenner deg godt.

Når man kjenner hverandre godt, så har man også mulighet til å gi de beste rådene. Gode relasjoner bygges over tid. Derfor kan det å investere i en livsstilsveileder være fornuftig. Siden det resulterer i at man hele tiden har en person som kjenner deg godt som kan gi deg råd om veien videre. En livsstilsveileder er rett og slett en ekstern støttespiller i ditt liv.

Ønsker du din personlige livsstilsveileder?

Vi i Entirebody har jobbet med online livsstilsveiledning siden 2016 og har Norges største utvalg av fagpersoner. Vi er klare for å hjelpe deg.

Lurer du på noe mer?
Ta gjerne kontakt med meg på mail: Sander@entirebody.com og få svar på de spørsmålene du måtte lure på. Om du har lyst til å lese mer om oss så kan du trykke here.

Posted in

Sander Andersen

Sander Andersen er daglig leder og coach i Entirebody. Sander var tidligere Nordisk mester i svømming og har flere års erfaring som toppidrettstrener i svømming. Nå spesialiserer han seg på hvordan å få befolkningen til å få en bedre helse.