10 grunner til å bruke online coach i din livsstilsendring.

Her får du 10 grunner til hvorfor en online coach kan hjelpe deg!

En online coach er en fagperson som fungerer som veileder for deg gjennom internett. Det blir litt som å ha en personlig veileder i lommen. Veilederen er bare en chatmelding unna og kan hjelpe deg raskere en noen gang!

1. Du får en faglig person som tenker helhet.


Våre online coacher er utdannet innen sitt fagfelt, men har også evnen til å tenke helhet. Alt henger sammen, både hodet og kropp. Hvor mange timer du sover, hvordan tilpasse sosiale settinger og ikke minst at du trives under din livsstilsendring er minst like viktig som optimaliserte programmer for maksimal fremgang.

2. Du har din personlige veileder i lomma.


Isteden for å vente til neste mandag med å få svar fra din PT på senter eller at du googler i en verden av overflødig informasjon, så kan du spørre de spørsmålene du måtte lure på direkte via appen. Har du en utfordring i morgen, så kan du spørre din veileder hva du skal gjøre i dag. Dette gjør at du lærer å ta gode valg før feilen oppstår, fremfor å gang på gang lære av feilene dine i ettertid.

3. Du får opplegget skreddersydd til deg, dine mål og ditt liv.


Dine programmet blir satt opp ut ifra den informasjonen du gir til din veileder, det gjør at man øker sannsynligheten for at du får et program som passer deg. Men den største fordelen skjer først når veilederen blir kjent med deg over tid. Da vil dere felles finne de beste løsningene for deg gjennom et tett samarbeid.

4. Du kan endre opplegget når du er lei og trenger ny motivasjon.

Ved å ha en online coach, så er terskelen lav for å si ifra at du er lei. Da vil din veileder sammen med deg finne et godt alternativ for hvordan veien videre kan fungere slik at at du fortsetter.

5. Du får en person som støtter deg når ting er vanskelig.

Er ting vanskelig, så er det bare å ta kontakt med din online coach. Din online coach hjelper deg igjennom vanskelige tider og du vil ha en samtalepartner som støtter deg hele veien. Ditt mål er din coach sitt mål. Målet er alltid å få deg til å leve den livsstilen du ønsker.

6. Du får hjelp til å endre dine vaner, slik at du får langvarige resultater.

Langvarige resultater er bedre en raske resultater som ikke varer. For å endre livsstil, så må man også endre vaner. For hvis ikke man endrer sine vaner, så vil man falle tilbake til der man var før man startet.  Det vil man ikke, da man i utgangspunktet ikke var fornøyd med der man startet.

7. Du vil sammen med coach finne det opplegget som passer deg best gjennom et tett og godt samarbeid.

Ved å ha jevnlig kontakt med noen, gjør at man danner et forhold. Dette forholdet blir brukt til å gi deg det opplegget som passer nettopp deg. Med din veileders kunnskap blandet med dine tilbakemeldinger og de erfaringene dere sammen gjør, danner et grunnlag for å gi deg det opplegget som er optimalt for deg.

8. Du får hjelp til å stabilisere din nye livsstil.

Du har nådd ditt mål, men hva nå? Det er her de aller fleste feiler. En online coach vil ikke bare ha fokus på å få deg til ditt mål, men også hjelpe deg med å stabilisere det. Om du ønsker å ned i vekt, så ønsker du som oftest å vedlikeholde vekten også og dette vil en online coach kunne hjelpe deg med. Vi har valgt å ha abonnement rett og slett av den grunn, 4 uker kan forandre mye, men det er ikke nok tid til å stabilisere din nye livsstil. Det å etablere en ny vane kan ta alt fra 18 – 254 dager (1), derfor ser vi det viktig at man blir fulgt opp over tid slik at man ikke faller ut av sin nye livsstil og faller tilbake til det gamle.

9. Du slipper å falle av etter ferier og høytider.

Du reiser på ferie i 14 dager og faller ut av rutinene dine og klarer ikke komme tilbake før om 6 måneder. Det er veldig typisk. Man har ikke de samme tingene tilgjengelig på ferie som man har hjemme. Men med en online coach, så vil man kunne få hjelp til å bare være litt mer bevist på hvordan man lever på ferie slik at man klarer raskt å komme tilbake når man er hjemme igjen. Det handler ikke om at man ikke skal ta ferie, men mer om hvordan man skal komme raskt tilbake etter en periode med uvant levestil.

10. Du får økte kunnskap slik at du unngår å samme feilene flere ganger i fremtiden.

Når man har jevnlig kontakt og spør spørsmål som man lurer på, så vil man øke sin kunnskap om sin kropp og hvorfor ting skjer. Disse erfaringene blandet med kunnskap gjør deg rustet for å ta gode valg i fremtiden, slik at du slipper å falle tilbake til den gamle versjonen av deg selv som du ikke var fornøyd med.

Håper denne artikkelen ga deg litt mer innsikt i hva en online coach kan hjelpe deg med, hjelp oss gjerne med å dele artikkelen rundt om i sosiale medier og med mennesker du mener har godt av å lese denne.

Trenger du hjelp til å endre livsstil?

Entirebody har samlet et av Norges beste team av fagpersoner innen trening, ernæring og helse med et mål: veilede mennesker mot en livsstil som hjelper dem å nå sine mål. Ønsker du mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg mot en bedre livsstil? Trykk på knappen under!

Referanser:
(1) Lally et al., (2009). How are habits formed: Modelling habit formation in the real world. European Journal of Social Psychology. https://doi.org/10.1002/ejsp.674

Sander Andersen

Sander Andersen er daglig leder og coach i Entirebody. Sander var tidligere Nordisk mester i svømming og har flere års erfaring som toppidrettstrener i svømming. Nå spesialiserer han seg på hvordan å få befolkningen til å få en bedre helse.