Fysisk aktivitet gir bedre sex

Fysisk aktivitet og sex?

Det er mange fordeler ved å bedrive fysisk aktivitet, men så er det vel kanskje en god bonus at det også kan bidra til bedre sex?

Fysisk aktivitet og sex


Sex og seksualitet er noe vi alle forholder oss til på en eller annen måte og er viktig for vår fysiske og psykiske helse. Det er dette som er så fascinerende med aktiviteter som bidrar til bedre helse: handlingene henger sammen.

La oss ta et eksempel:
1. Fysisk aktivitet hjelper deg med å få bedre søvn og gjør det lettere å sovne.
2. God søvn fører til mer energi og bedre fokus. Mer energi og bedre fokus fører til bedre humør og mer bevisste valg.
3. Bedre humør og bevisste valg gjør deg mer oppmerksom og du sprer mer energi.
4. Oppmerksomme mennesker som sprer energi er mennesker som blir godt likt og når du tar med deg dette på date eller med deg hjem, da kan magien være på din side.

Så husk alltid det: en god handling kan føre til en kjedereaksjon av mange gode handlinger. Dermed handler det ofte bare å starte med å ta et godt valg for deg selv og din helse.

Det over var kun et eksempel på hvordan fysisk aktivitet kan føre til bedre sex, men nå er det på tide å komme med tre andre helt konkrete faktorer på hvordan fysisk aktivitet kan gi deg et bedre sexliv.


Tre måter fysisk aktivitet kan bidra til bedre sex.


1. Fysisk aktivitet reduser stress.

De aller fleste har kjent stress på kroppen og er ganske klar over at dette kan være en «mood killer». Fysisk aktivitet hjelper kroppen med å respondere godt på stresshormonet cortisol og ikke minst øker utskillelsen av «feel good» hormonet: endorfiner.

Hvis begge parter har lavt stressnivå og økt energi, da kan det fort hende at lysten øker som igjen fører til at begge parter er «klare».

Bonus:
Sex frigjør et annet «feel good» hormon kalt oxytocin som igjen er et eksempel på at en god handling kan føre til en kjedereaksjon av gode ting.

2. Fysisk aktivitet kan gi bedre «lyst» og bedre «resultat».

Et forskningsstudie (1) ønsket å finne ut om jevnlig fysisk aktivitet hadde påvirkning på sexlivet. For å finne ut av dette undersøkte de 6000 mennesker gjennom selvrapportering og funnene var ganske klare:

Personene som bedrev jevnlig fysisk aktivitet var signifikant mer «turned on» og opplevde bedre orgasmer ved å være mer «tilstede».

Konklusjonen fra studien var at jevnlig fysisk aktivitet er med på å forebygge mot seksuell dysfunksjon.

3. Fysisk aktivitet gir bedre blodsirkulasjon som igjen forebygger for impotens.

De aller fleste er klar over at fysisk aktivitet er bra for både hjertet og muskulaturen. Fysisk aktivitet kan føre til bedre blodtilførsel nedover i kroppen også, som igjen forebygger for impotens. (1)

4. Bonus: Jevnlig styrke og mobilitet kan åpne opp muligheter for nye stillinger!

Om du er litt eksperimentell, så vil du ha flere stillinger tilgjengelig hvis du øker styrken og blir litt mykere. Her overlater vi din fantasi til videre tanker om hva du ønsker å bruke informasjonen fra dette punktet til.


Kilder:
(1) Fergus KB, Gaither TW, Baradaran N, et al. Exercise Improves Self-Reported Sexual Function Among Physically Active Adults. J Sex Med 2019;16:1236–1245.

Posted in

Sander Andersen

Sander Andersen er daglig leder og coach i Entirebody. Sander var tidligere Nordisk mester i svømming og har flere års erfaring som toppidrettstrener i svømming. Nå spesialiserer han seg på hvordan å få befolkningen til å få en bedre helse.