6 tips for å oppnå en sunn livsstil!

Det er veldig få som argumenterer mot at det er lurt å få en sunn livsstil. Men allikevel er det veldig mange som har en veldig usunn livsstil som potensielt kan få konsekvenser seinere i livet. En sunn livsstil gjør at man kan unngå endel konsekvenser senere i livet, men kanskje viktigst av alt er at det hjelper deg med å få et bedre liv hver eneste dag. En sunn livsstil gir deg bedre humør, mer energi og bedre konsentrasjon og hvem vil vel ikke ha det?

Denne artikkelen er for deg som ønsker erfaringsbaserte råd om hvordan du skaper en sunn livsstil.

1. Finn din hvorfor

Hvorfor

Det å oppnå en sunn livsstil er ingen lett oppgave. Derfor er det veldig lurt å starte med «Hvorfor ønsker jeg å få en sunn livsstil?». Du bestemmer helt selv hva din hvorfor er. Så lenge det gir mening for deg, så er det godt nok.

Eksempler på hvorfor kan være:

  • Jeg ønsker å oppnå en sunn livsstil fordi det fører til at jeg mister de ekstra kiloene jeg ikke liker med meg selv og det fører til at jeg passer inn i klærne jeg ønsker å bruke.
  • Jeg ønsker å oppnå en sunn livsstil fordi det gjør at jeg trener mer, blir sterkere og får bedre kondisjon slik at jeg kan leke med mine barn/ barnebarn.

Ingen hvorfor er feil!

2. Sett deg mål

Mål

Uansett hva du ønsker å oppnå i livet, så er mål viktig. Det samme gjelder når du ønsker å oppnå en sunn livsstil. Veldig mange er flinke til å sette seg mål, men de er ofte veldig ambisiøse og lite gjennomtenkt. Etter flere år med kunder som ønsker en sunn livsstil ser vi det at ukentlige mål er langt mer effektivt sammenlignet med langsiktige mål. Vi tror det er lurt å ha begge deler, men de aller viktigste målene er de du setter deg ukentlig.

Et mål kan være så enkelt som:

  1. Drikke 2 liter vann hver dag
  2. Sove 8 timer hver natt
  3. Gjennomføre 3 treningsøkter denne uken
  4. Spise 2 frukt og 3 grønnsaker hver dag

Ikke sett for kompliserte mål. Sett deg mål som du så ofte som mulig kan nå og er bra for deg. Da vil du etterhvert assosiere endringen mot en sunn livsstil som noe positivt og noe du mestrer.

3. Start med å endre en og en ting om gangen

Livsstil

Veldig mange kommer til oss med en tanke om at de må snu livet på hodet for å skape en sunn livsstil, det er FEIL. En langt mer effektiv måte å løse det på er å endre en og en vane om gangen. Det kan være lurt å tenke på hva er det enkleste jeg kan starte med?

Et eksempel kan være:
Du har en vane å drikke altfor lite vann og starter alltid dagen med 2 kopper kaffe. Endringen kan da være å starte med å drikke 1 glass vann før hver kopp med kaffe. Dette gjør at du slipper å bli dehydrert i løpet av dagen.

Et annet kan være:
Jeg er altfor mye på telefonen i senga før jeg legger meg, slik at jeg ofte legger meg seint og får altfor lite søvn. Endringen kan da være å ikke ha telefonen på soverommet.

Gjør det enkelt og få så mange små seiere som mulig i løpet av uken!

4. Få hjelp av noen som heier på deg

Livsstil

Som tidligere nevnt er det å skape en sunn livsstil ikke en lett oppgave, men det trenger ikke nødvendigvis å være så vanskelig heller. Det å ha en støttespiller enten om det er en venn, noen i familien eller en online coach er utrolig verdifullt på veien. Det vil komme tunge dager og da er det viktig å ikke stå alene. Du trenger en støttespiller som kan løfte deg opp når du er nede. Du trenger en støttespiller som forstår at du er igjennom en prosess som ikke nødvendigvis er like lett hver dag.

En støttespiller er gull verdt, men det er viktig at støttespilleren hjelper deg, heier på deg og forstår deg.

5. Loggfør og hold deg oppdatert på din fremgang

Livsstil

Du må vite hvor du startet, for å forstå hvor langt du har kommet. Det er så utrolig viktig at du skriver ned og loggfører i løpet av prosessen. Veldig mange glemmer hvor de startet og mister derfor hele gleden av å se hvor langt de har kommet. Vi utviklet Entirebodycenter nettopp for dette, en lavpristjeneste der du kan loggføre hver eneste dag. Det samme systemet har også kundene vår som har en personlig coach som hjelper dem.

Det er ikke viktig hvordan du loggfører, det viktigste er at du loggfører. Trives du best med penn og papir, så gjør det. Men stopp jevnlig opp og se tilbake hvor langt du egentlig har kommet. Det kan bidra til å gi den motivasjonen du trenger for å fortsette din reise mot en sunn livsstil. Gjør du reisen lang nok, så er en sunn livsstil blitt dine vaner.

6. Lær av dine feil

I alle ting i livet, så gjør vi mennesker feil. Men det er 2 måter å takle feil på.
1. Du blir skuffet og føler at du ikke klarer noen ting.
2. Du tenker over hvorfor feilen oppsto og legger en plan for hvordan du skal unngå feilen en gang til.

Dette gjelder alt i livet. Det gjelder på jobben, på trening og generelt i livet. Vi mennesker gjør feil, sånn er det bare. Men vi har som sakt noen valg når feilene oppstår. Skriv feilene dine ned, le av dem og finn ut av hvordan du kan unngå dem neste gang. Dette er en utrolig god strategi for å bli bedre hver eneste gang du feiler.

Feil er det som gjør oss bedre, gitt at vi lærer av dem.

Trenger du hjelp til å endre livsstil?

Entirebody har samlet et av Norges beste team av fagpersoner innen trening, ernæring og helse med et mål: veilede mennesker mot en livsstil som hjelper dem å nå sine mål. Ønsker du mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg mot en bedre livsstil? Trykk på knappen under!

Les fler av våre artikler:

Posted in

Sander Andersen

Sander Andersen er daglig leder og coach i Entirebody. Sander var tidligere Nordisk mester i svømming og har flere års erfaring som toppidrettstrener i svømming. Nå spesialiserer han seg på hvordan å få befolkningen til å få en bedre helse.